neerslagradar

 update op :    vrijdag 14 juni 2019 om 20:15 uur
 volgende op:  

De ochtend startte met een overwegend bewolkt weerbeeld en rond 09:30 uur trok er een bui over de regio maar die nam in activiteit snel af en leverde slechts 0.7mm op. Daarna klaarde het breed op en nog voor het middaguur liet de zon zich goed zien. Vanmiddag kregen we een afwisseling van zonnige en bewolkte momenten en bij een zwakke tot matige wind uit het westen tot zuidwesten steeg de temperatuur later in de middag naar bijna 23°. De avond is zonnig van start gegaan en ook de rest van de avond zien we het zonnetje schijnen. Komende nacht gaat op nadering van een storing de bewolking toenemen en later vannacht gaat het regenen. De temperatuur daalt naar ongeveer 15°.

Morgenochtend is het eerst bewolkt en kan er nog wat regen vallen. De meeste regen valt in het oosten en zuidoosten. In de loop van de ochtend nemen de neerslagkansen duidelijk af en klaart het op. In de middag krijgen we dan de zonnige perioden die worden afgewisseld met wat wolkenvelden.  Er zou dan nog wel een losse bui kunnen vallen. Bij een matige wind uit het westen zal de temperatuur morgen blijven steken bij ongeveer 21°.

Zondag krijgen we een afwisseling van zonnige en bewolkte momenten. Er zou dan nog een bui kunnen vallen maar meestentijds is het droog. De temperatuur loopt in de middag op naar zo'n 21° en dat bij een zwakke tot hooguit matige wind uit het zuidwesten. Maandag is het fraai zomerweer. Zon en wolken wisselen elkaar dan af en het blijft droog. De temperatuur komt uit op 22° bij een meest matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. De nachtelijke temperaturen dalen tot rond de 12°.

Daarna stijgen de temperaturen nog wat verder en halverwege de nieuwe week kan de temperatuur oplopen naar zomers warme waardes en kan het 25° worden dankzij hogedruk in de buurt van ons land. De wind waait dan uit het noorden tot noordoosten en zal weinig voorstellen.
In de tweede helft van de week wat lagere temperaturen en dan neemt de kans op wat neerslag ook weer toe.

Het "weerstation" gaat even met vakantie en dat betekent even geen update van de weersverwachting. De weerdata zullen wel af en toe geactualiseerd worden. De radarbeelden en de grafiekjes met de weersverwachtingen zoals hieronder weergegeven, blijven wel actueel.

Meteogram Ridderkerk

het weer