neerslagradar Ridderkerk

update op :    zaterdag 16 december 2017 om 20:00 uur
 volgende op:    zondag 17 december 2017 om 09:15 uur

Vandaag hadden we een afwisseling van fraaie opklaringen en soms dreigende bewolking. In de ochtend bleef het overwegend droog maar vanmiddag vielen er toch enkele buien, waaronder ook met hagel. Totaal viel er tot nu toe 2.5mm neerslag bij dit weerstation. De temperatuur liep vanmiddag op naar 6.3° en dat bij een overwegend matige wind uit het noordwesten. Daardoor voelde het wel wat kouder aan.  De verdere avond blijft de kans op een bui bestaan, dan ook vergezeld van hagel. Vannacht neemt de buienkans af en blijft het overwegend droog. Bij brede opklaringen en een afnemende wind kan het kwik zakken naar waardes tot rond of tot net iets boven het vriespunt. Mogelijk ontstaat er buiten de bebouwde kom tegen de ochtend wat mist.

Morgen beginnen we de dag met een afwisseling van zonnige en bewolkte momenten. Er zou een enkele bui kunnen vallen maar die kans is in onze regio vrij klein. In de middag krijgt de zon het moeilijk omdat de bewolking, op nadering van een storing, gaat toenemen. Tegen de avond kan er dan al wat regen gaan vallen maar meer regen volgt in de avond en nacht naar maandag. Overdag lopen de temperaturen op naar ongeveer 7° en dat bij een matige wind uit het westen tot zuidwesten.

Maandag starten we mogelijk nog met wat regen en veel bewolking. In de loop van de ochtend nemen de neerslagkansen af en lijkt de middag meest droog te gaan verlopen. Bij een matige wind uit het westen tot noordwesten kan het kwik oplopen naar 9°. Dinsdag lijkt een meest droge dag te gaan worden met een afwisseling van zonnige en bewolkte momenten waarbij de nadruk toch zal liggen op de bewolking. De temperatuur komt uit op zo'n 9°.

Daarna overheersen de wolkenvelden en is het licht wisselvallig. Er kan dan af en toe wat regen vallen maar veel neerslag wordt niet berekend. Door een aanvoer vanuit het westen wordt vrij zachte lucht aangevoerd en lopen de temperaturen overdag op naar zo'n 9°, mogelijk zelfs 10°. Tegen het volgend weekend wat minder zacht maar dan neemt de kans op neerslag wel geleidelijk aan weer toe. De Kerstdagen zullen waarschijnlijk toch weer groen gaan verlopen.

Meteogram Ridderkerk

het weer