neerslagradar Ridderkerk

update op :      vrijdag 17 augustus 2018 om 20:00 uur
 volgende op: zaterdag 18 augustus 2018 om 09:30 uur

Na de buien van de afgelopen nacht klaarde het vanochtend al vrij snel op en kregen we vanaf 09:00 uur het zonnetje te zien. Na even een bijna onbewolkt weerbeeld ontstonden er in de loop van de ochtend wel wat stapelwolken. In de middag konden deze stapelwolken zich wat uitsmeren zodat de zon soms voor langere tijd even afwezig was maar in de tweede helft van de middag kreeg de zon toch weer veel ruimte. Bij een zwakke tot matige wind uit het westen liep de temperatuur vanmiddag toch nog op naar 23.2°. Na brede opklaringen begint er wat sluierbewolking binnen te drijven. Komende nacht neemt die sluierbewolking geleidelijk verder toe. Bij een iets afnemende wind zakt het kwik in de loop van de nacht naar ongeveer 14° of 15°.

Morgen beginnen we met wat zon maar al vrij snel lijkt de bewolking de overhand te gaan krijgen. Meestentijds zal er dan bewolking zijn maar af en toe kan de zon zich even laten zien. De bewolking hoort bij een zwakke storing. Uit de bewolking zou vooral in de middag een enkele spat kunnen vallen maar meer zal het niet zijn. Bij een matige wind uit het zuidwesten zal de temperatuur kunnen oplopen naar opnieuw zo'n 22°.

Zondag is er ook vrij veel bewolking aanwezig maar kan de zon zich soms ook even laten zien. Wel komen we dan in iets warmere lucht terecht en kan het kwik in de middag oplopen naar zo'n 24°. Mocht de zon toch ruimte krijgen zou het zomaar 25° kunnen worden. De wind waait matig uit het zuidwesten. Maandag overheersen de wolkenvelden en er zou misschien een buitje kunnen vallen. Verder zal de zon zich soms ook even kunnen laten zien. Bij een matig windje uit het westen zal de temperatuur blijven steken bij zo'n 22°. De nachtelijke temperaturen zijn met zo'n 17° vrij hoog.

Daarna komt er maar weinig verandering in het weerbeeld. Het blijft aangenaam zomerweer bij temperaturen die uitkomen tussen de 22° en 24°. Daarbij zullen de wolkenvelden toch wel blijven overheersen maar de zon laat zich ook geregeld zien. Regen wordt nauwelijks berekend. Als er al wat valt zal het weinig tot niets voorstellen. De wind waait meestentijds uit westelijke richtingen.

Meteogram Ridderkerk

het weer