neerslagradar Ridderkerk

update op :       dinsdag 22 augustus 2017 om 20:00 uur
 volgende op:  woensdag 23 augustus 2017 om 09:00 uur

Vandaag kregen we een fraaie zomerdag voorgeschoteld. Er waren flinke zonnige perioden maar soms ook velden met wat sluierbewolking waardoor er een wat gedempte zonnetje scheen. Later in de middag kwam er wat meer bewolking binnendrijven. De wind waaide zwak uit het zuidoosten waarbij de temperatuur steeg naar een aangename 25°. Vanavond zijn er wat wolkenvelden, behorende bij een storing die wat neerslag kan geven in Zeeland. In onze regio blijft het verder droog. Vannacht krijgen we dan een mix van heldere momenten en wolkenvelden. Bij weinig wind koelt het af naar ongeveer 14°.

Morgen wordt een mooie en ook warme zomerdag. De zon krijgt flink wat ruimte en met een aanvoer vanuit het zuidoosten wordt warme lucht aangevoerd. Bij flinke zonnige perioden en ook wat sluierbewolking kan het kwik stijgen naar 26° of 27° en dat bij een zwakke tot later meest matige wind. In de namiddag gaat de bewolking  toenemen en in de tegen en of in de avond zou er een bui kunnen vallen.

Donderdag krijgen we te maken met meer bewolking. Een zwakke storing gaat dan passeren en de matige wind draait naar het zuidwesten. Daardoor wordt het minder warm bij ongeveer 22 °. Er zou wat lichte regen of motregen kunnen vallen maar als er al wat valt zal het weinig voorstellen en de meeste plaatsen houden het droog. Vrijdag wisselen brede opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Bij een matige wind uit het zuidwesten zal het kwik oplopen naar 23°

Zaterdag lijkt opnieuw een vrij warme en ook zonnige dag te gaan worden met misschien wel weer 25° en dat bij een meest zwakke wind uit het westen. Later neemt de kans op enkele buien toe en ook op zondag lijkt de kans op enkele buien vrij groot. Wel zal het kwik dan weer wat omlaag gaan.

Meteogram Ridderkerk

het weer