neerslagradar Ridderkerk

update op :     woensdag 18 oktober 2017 om 20:00 uur
 volgende op:  donderdag 19 oktober 2017 om 08:15 uur

Na een fraaie gesluierde zonsopkomst raakte het enigszins bewolkt met sluierbewolking. Gaandeweg de ochtend wist het zonnetje toch af en toe wat ruimte te vinden en liet zich dan ook even zien. Vanmiddag kreeg de zon meer ruimte al was ze soms nog wel wat flets aanwezig door de aanwezige hoge sluierbewolking. Bij een zwakke wind uit het oosten tot zuidoosten steeg het kwik vanmiddag naar een aangename 18.6° en omdat er weinig wind stond voelde het zelfs nog wat warmer aan. In het zuiden van het land, in Brabant en Limburg liep het kwik zelfs op naar 21° komen. De bewolking is inmiddels wat toegenomen en zo krijgen we een mix van wolkenvelden en soms ook wat opklaringen. Het blijft droog waarbij het kwik zakt naar ongeveer 12° bij een meest zwakke wind uit het zuiden. Als het tegen de ochtend opklaart zou er mist of nevel kunnen ontstaan.

Morgen zien we het zonnetje dan weer geregeld schijnen maar is er opnieuw ook sluierbewolking aanwezig waardoor de zon ook dan weer wat minder fel zal kunnen schijnen. In de loop van de dag wordt de bewolking geleidelijk wat dikker en vooral later op de dag overheersen de wolkenvelden. Bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden wordt opnieuw warme lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen naar een aangename 20°. Het zal voorlopig wel de laatste warme dag zijn.

Vanaf vrijdag nemen de neerslagkansen toe en gaan de temperaturen omlaag. Vrijdag beginnen we mogelijk nog droog met wolkenvelden maar in de loop van de dag neemt de kans op buien toe. De wind gaat flink in kracht toenemen en waait vrij krachtig tot krachtig uit het zuidwesten. De temperatuur komt uit op 16°. Zaterdag is de kans op neerslag nog groter. Vrij veel bewolking en geregeld buien. Bij een krachtige tot soms harde wind is het ook nog eens onstuimig. De temperatuur dan zo'n 15°.

Zondag wordt waarschijnlijk een regenachtige en onstuimige dag. Er zijn dan perioden met regen en bij een krachtige wind en ongeveer 13° op de thermometer zal het gevoelig frisser zijn, zeker in vergelijking met de temperaturen die we deze week hebben gehad.  Overigens zijn het wel normale temperaturen voor deze tijd van het jaar. Ook daarna is het vrij wisselvallig bij wolkenvelden en wat zonnige momenten en soms een merkbaar aanwezige wind.

Meteogram Ridderkerk

het weer