neerslagradar

 update op :       zondag 21 april 2019 om 20:15 uur
 volgende op:  maandag 22 april 2019 om 09:15 uur

Met een temperatuur van 23.4° was het vandaag net wat minder warm dan gisteren maar wel kon de zon net als gisteren ongehinderd schijnen bij een wolkeloze hemel. De wind waaide meest matig uit het oosten tot noordoosten en opnieuw bleef het natuurlijk droog. Vanavond en vannacht blijft het helder en langzaam koelt het af naar ongeveer 9° tegen zonsopkomst.

Morgen, tweede Paasdag, profiteren we nog steeds van een hogedrukgebied ten oosten/noordoosten van ons land. Dat betekent voor ons land een stroming vanuit het zuidoosten en uit die richting wordt iets warmere lucht aangevoerd. In de ochtend volop zonneschijn, in de middag kan er geleidelijk aan ook wat dunne sluierbewolking verschijnen waardoor de zon mogelijk iets minder fel zal schijnen. De temperatuur loopt in de middag op naar zo'n 24° en dat bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit het oosten tot zuidoosten.

Dinsdag beginnen we met een zonnetje maar geleidelijk aan zullen er ook wolkenvelden verschijnen en krijgen we een afwisseling van zonnige en bewolkte momenten. Het blijft droog en bij een matige wind uit het oosten zal de temperatuur blijven steken op ongeveer 22°. Woensdag neemt de onstabiteit geleidelijk aan toe en naast opklaringen ook wolkenvelden en later in de middag of avond zouden er enkele buitjes kunnen vallen, mogelijk ook met een donderklap. De wind waait dan matig uit zuidelijke richtingen bij opnieuw zo'n 22°.

Vanaf donderdag komen we onder invloed van een depressie die nu nog ten westen van ons land ligt. De temperaturen gaan omlaag naar ongeveer 17° en elke dag kan er dan wat neerslag gaan vallen in de vorm van buien. Overigens lijken de neerslaghoeveelheden wel mee te vallen. Het volgend weekend temperaturen rond de 15° bij een afwisseling van zonnige en bewolkte momenten en kans op enkele buien.

Meteogram Ridderkerk

het weer