neerslagradar

 update op :   woensdag 16 oktober 2019 om 08:00 uur
 volgende op: woensdag 16 oktober 2019 om 20:00 uur

In onze regio bleef het de afgelopen nacht droog en was het wisselend bewolkt met enkele opklaringen. De temperatuur daalde naar ruim 10°. Ons weer wordt nog steeds bepaald door een lagedrukgebied ten westen van de Britse Eilanden en dat lagedrukgebied bepaald voorlopig nog even ons weerbeeld. Met enige regelmaat trekken er storingen over het land en zo ook vandaag. De ochtend is droog van start gegaan met nog wat opklaringen maar vanuit het zuidwesten is de bewolking inmiddels aan het toenemen op nadering van die storing. Mogelijk dat we eerst nog een streepje zon zien maar de zon zal verder geen ruimte meer krijgen. In de tweede helft van de ochtend of begin middag gaat het uiteindelijk regenen en de middag zal verder vrij nat gaan verlopen door perioden met regen. De middag eindigt dan ook in een druilerig sfeertje. De wind waait eerst zwak, vanmiddag meest matig uit een zuidwestelijke richting waarbij de temperatuur vanmiddag oploopt naar ongeveer 15°. Vanavond valt er eerst nog enige tijd regen, later vanavond geleidelijk aan droger en komende nacht is het meestentijds droog en klaart het later uiteindelijk wat op. De temperatuur daalt naar ongeveer 11°.

Morgen krijgen we het zonnetje weer geregeld te zien. We krijgen dan een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden voorgeschoteld en dus zonnige en bewolkte momenten. In de loop van de dag zou er een bui kunnen vallen maar veel plaatsen houden het wellicht gewoon droog. Bij een matige wind uit het zuidwesten zal de temperatuur in de middag op kunnen lopen naar zo'n 16°.

Vrijdag lijken de neerslagkansen weer toe te gaan nemen en kunnen er enkele buien vallen. Naast de buien zien we ook het zonnetje af en toe schijnen maar lijkt de bewolking wel te overheersen. De wind zal opvallend aanwezig zijn en matig tot vrij krachtig waaien uit een zuidwestelijke richting. Zaterdag is er veel bewolking en kan er af en toe wat lichte regen en motregen vallen. De wind zwakt af tot matig uit het zuiden. De temperatuur op beide dagen komt uit op ongeveer 15° en de nachtelijke temperaturen dalen tot rond de 10°.

Mogelijk dat er zondag nog wat regen kan vallen maar daarna lijken we een overgang te krijgen naar een minder wisselvallig weerbeeld. De zon zal zich volgende week vaker kunnen laten zien maar de temperaturen gaan dan wel iets naar beneden. Met name de nachten gaan kouder verlopen, zeker in vergelijking met de huidige nachtelijke temperaturen.

Meteogram Ridderkerk

het weer