neerslagradar

 update op :   zaterdag 20 oktober 2018 om 20:00 uur
 volgende op:   zondag 21 oktober 2018 om 09:15 uur

Vanochtend viel het met het zonnetje wat tegen door uitgebreide wolkenvelden met soms wat kleine opklaringen. Tegen het middaguur klaarde het breed op en kreeg de zon vooral vanmiddag flink wat ruimte. Er stond slechts een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen waarbij de temperatuur opliep naar 16.2°. Het voelde in het zonnetje en bij weinig wind toch wat warmer aan. De verdere avond en ook komende nacht verloopt vrij helder met wat af en toe ook wat wolkenvelden. De temperatuur daalt vannacht naar ongeveer 5° of 6° en tegen de ochtend zouden wat mistbanken kunnen ontstaan, met name boven de poldergebieden.

Morgen, na het optrekken van eventueel wat mist of nevel, komt het zonnetje weer tevoorschijn. Er zijn dan zonnige perioden maar in de middag neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk aan wat toe. Het blijft droog. De wind waait eerst zwak, later soms matig uit het zuidwesten. De temperatuur loopt in de middag op naar een aangename  17°. In de avond kunnen er mogelijk wat spetters vallen en verloopt de nacht naar maandag minder fris bij ongeveer 9°.

Maandag komt de stroming vanuit het noordwesten en wordt frissere en ook onstabielere lucht aangevoerd. In de vroege ochtend is het bewolkt kan er wat lichte regen vallen, daarna komt de zon wat meer tevoorschijn en vooral in de middag bestaat er kans op een enkele bui. De wind waait matig uit het noordwesten bij een temperatuur van 14°. Dinsdag een afwisseling van zonnige en bewolkte momenten en kans op enkele buien. Er staat dan een stevige wind, een matige tot vrij krachtige wind (kracht 4-5) uit het noordwesten bij een temperatuur van 13°.

Met een noordwestelijke aanvoer is het de rest van de week licht wisselvallig maar later in de week neemt de kans op regen van betekenis wel toe. De temperaturen blijven zo rond de 14° hangen bij een mix van zonnige en bewolkte momenten. Elke dag kan er wel wat regen vallen in de vorm van enkele buitjes. In het weekend neemt de neerslagkans dan toe.

Meteogram Ridderkerk

het weer