neerslagradar

 update op :   maandag 18 februari 2019 om 08:30 uur
 volgende op: maandag 18 februari 2019 om 20:00 uur

In de afgelopen nacht waren er brede opklaringen en bij weinig wind daalde het kwik opnieuw tot 2.1° maar kwam tegen de ochtend er vanuit het westen wat dunne sluierbewolking binnendrijven. De ochtend verloopt nog vrij helder met zonnige perioden maar zien we de dunne sluierbewolking verder landinwaarts trekken en krijgt de zon het in de loop van de dag wel geleidelijk aan wat lastiger. Vanmiddag wordt de bewolking wat dikker en uiteindelijk eindigt de middag met bewolking. Het blijft droog. De wind waait eerst zwak, vanmiddag overwegend matig uit het zuiden tot zuidwesten waarbij de temperatuur vanmiddag oploopt naar zo'n 12°. Vanavond en komende nacht is er veel bewolking en zou er wat lichte regen of motregen kunnen vallen. De neerslag stelt echter weinig voor. De temperatuur zakt terug naar ongeveer 5°.

Morgen beginnen we de dag met een bewolkt weerbeeld. Mogelijk dat er nog een spatje kan vallen maar verder zal de dag droog gaan verlopen. In de loop van de dag komt de zon weer tevoorschijn en wisselen zon en wolken elkaar af. Bij een matige wind uit het westen zal de temperatuur wat lager uitpakken maar met 9° of 10° is het nog altijd zacht voor de tijd van het jaar.

Woensdag overheersen de wolkenvelden maar lijkt het meest droog te blijven. De wind waait matig uit het zuidwesten bij een temperatuur van ongeveer 10°. Donderdag zien we de zon weer vaker tevoorschijn komen maar zijn er ook nog wel wolkenvelden die de lucht zullen sieren. Bij een zwak windje uit het zuidwesten lopen de temperaturen flink op en kan het kwik uitkomen rond de 12°. In de nacht en vroege ochtend liggen de temperaturen rond de 4°.

Daarna lijkt een hogedrukgebied boven onze omgeving voor rustig, droog en zonnig weer te gaan zorgen. Overdag stijgen de temperaturen naar ongeveer 13° en dat is ruim boven normaal. De nachten gaan wel weer wat kouder verlopen en tegen het volgend weekend dalen de temperaturen tot dichtbij het vriespunt.

Meteogram Ridderkerk

het weer