neerslagradar

 update op :      zondag 16 december 2018 om 19:30 uur
 volgende op:  maandag 17 december 2018 om 08:30 uur

De verwachting van vanochtend voor deze dag kwam niet echt uit. De mist bleek hardnekkiger dan gedacht en breidde zich in de loop van de ochtend zelfs uit. Zo verliep eigenlijk de rest van de dag met een mistig en later vanmiddag nevelig weerbeeld. De opklaringen die vlak voor de kust lagen bleken het land niet op te kunnen komen en, door de hoge luchtvochtigheid en weinig wind, bleek de mist dus lastig op te ruimen. De mist had ook invloed op de temperatuur want die bleef met bijna 4° ook ruim onder wat vanochtend nog werd verwacht. De wind waaide zwak tot soms even matig uit het zuiden tot zuidwesten. Inmiddels is de mist verdwenen maar is het nog wel wat nevelig. Later vanavond neemt de bewolking toe en komende nacht is het bewolkt en later kan er lichte regen en motregen vallen. In de temperatuur komt weinig verandering en blijft op zo'n 3° steken.

Morgenochtend trekt de storing over onze regio met lichte regen en motregen. Een druilerige ochtend derhalve. Later in de ochtend moet het dan geleidelijk droog gaan worden en in de middag klaart het wat op zodat de zon zich dan mogelijk af en toe kan laten zien. De wind waait meest matig uit het westen tot zuidwesten bij een temperatuur die in de middag oploopt naar zo'n 7° of 8°. 

Dinsdag en woensdag overheersen de wolkenvelden en lijkt er niet al te veel kans te zijn voor de zon. Af en toe zou er wat lichte regen of motregen kunnen vallen maar de neerslag die valt zal weinig voorstellen. De wind waait dinsdag matig tot vrij krachtig en op woensdag meest krachtig uit het zuiden tot zuidwesten. De temperaturen lopen op beide dagen op naar ongeveer 8° en ook in de nachten blijven de temperaturen boven het vriespunt.

Daarna wordt het wat wisselvalliger. Storingen lijken dan een vrij grote kans te gaan maken. Er is dan veel bewolking en af en toe zijn er perioden met regen en temperaturen van zo'n 9° of 10°. Na het volgend weekend lijken de temperaturen weer iets omlaag te gaan. Deze verwachtingen zijn echter op dit moment nog wel vrij onzeker.  

 

Meteogram Ridderkerk

het weer