neerslagradar Ridderkerk

 update op :    zaterdag 17 maart 2018 om 20:00 uur
 volgende op:    zondag 18 maart 2018 om 09:15 uur

Vandaag hadden we een recordkoude dag in Nederland. Bij dit weerstation bleef het de hele dag vriezen maar het was net geen ijsdag omdat de temperaturen net na middernacht nog net even boven het vriespunt lagen. Na wat sneeuw in de afgelopen nacht, viel er ook vanmorgen en vanmiddag nog wat lichte sneeuw maar dat stelde weinig voor. Wat wel veel voorstelde was de wind die vrij krachtig tot krachtig waaide uit het oosten tot noordoosten. De gevoelstemperaturen lagen daardoor nog een stuk lager dan de -1.3° die de themometer meestentijds aangaf. De gevoelstemperaturen van dit weerstation werden vandaag helaas niet gemeten door een vastgevroren windmeter. De beloofde zon kreeg geen kans en zo bleef het bewolkt. Ook vanavond blijft er veel bewolking aanwezig. Mogelijk dat er vannacht wat opklaringen kunnen verschijnen. De temperatuur zakt uiteindelijk naar -3° of -4°. Dat is net iets minder laag dan eerder werd berekend maar dat komt omdat er vrij veel bewolking aanwezig blijft. Het blijft ook vannacht nog stevig doorwaaien.
 
Morgen wordt opnieuw een koude winterdag. De zon krijgt morgen wel wat meer kansen dan vandaag. In de ochtend kunnen er nog wel wolken aanwezig zijn maar in de loop van de dag breiden de opklaringen zich wat meer uit richting het zuiden. In de ochtend vriest het meest licht, in de middag komt het kwik net even boven het vriespunt uit. In de loop van de middag gaat het kwik alweer naar beneden. De wind waait net iets minder krachtig dan vandaag maar er staat nog altijd een matige tot vrij krachtige wind uit het noordoosten. In de nacht naar maandag kan de temperatuur weer zakken tot rond de -5.
 
Maandag ook weer een fraaie zonnige winterdag. We beginnen koud maar in de loop van de dag zal de temperatuur boven het vriespunt uitkomen en in de middag kan het kwik de +4 of +5 aantikken, Ook voor het gevoel minder koud doordat de wind is afgenomen tot matig. In de nacht naar dinsdag kan het nog een graadje vriezen. Dinsdag zien we naast wat zon ook wolken overtrekken waaruit enkele buien kunnen vallen. Het wordt nog wat zachter met ongeveer een graad of 7.
 
Daarna is het licht wisselvallig. Elke dag kan er wel wat regen of een bui vallen maar er zijn ook zeker zonnige momenten. Het kwik zal overdag uitkomen rond een graad of 8, in de nacht en vroege ochtend kan het kwik nog dichtbij of zelfs nog net onder het vriespunt uitkomen.

Meteogram Ridderkerk

het weer