neerslagradar

 update op :   donderdag 22 augustus 2019 om 08:30 uur
 volgende op: donderdag 22 augustus 2019 om 08:30 uur

Onder vrij heldere condities en weinig wind daalde het kwik tegen de ochtend naar 11.9°. De ochtend is v an start gegaan met een fraaie zonsopkomst en de zon zal vandaag de hoofdrol spelen in het weerbeeld. Er is weinig bewolking aanwezig, hooguit wat dunne sluierbewolking zal de hemel sieren. De zon zal daar echter weinig last van hebben. Uiteraard blijft het dan ook droog. Dankzij hogedruk zowel ten oosten als ten westen van ons land staat er vandaag maar weinig wind, eerst uit het zuiden, later uit het westen. De temperaturen lopen flink op en kunnen vanmiddag uitkomen rond de 24° en omdat er maar weinig wind staat zal het nog wat warmer aanvoelen. Vanavond en komende nacht is het helder en gaat de temperatuur geleidelijk dalen en komt tegen het einde van de nacht uit rond de 11°.

Ook morgen weer een volop zonnige en aangename zomerdag. Het zonnetje kan vrijwel ongehinderd schijnen. Alleen wat dunne sluierbewolking kan af en toe overtrekken maar de zon heeft daar geen last van. Bij een zwakke wind uit het zuiden kan het kwik opnieuw winst boeken en in de middag oplopen naar ongeveer 25° of zelfs 26°. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar zo'n 14°.

Het weekend verloopt droog, zonnig en zeer warm. Dankzij een hogedrukgebied boven Oost Europa staat er in ons land een oostelijke stroming waarmee zeer warme lucht wordt aangevoerd. Bij een volop schijnend zonnetje kan de temperatuur dan oplopen naar zo'n 28° of 29° en in het zuiden en zuidoosten zou de tropische 30° kunnen worden bereikt. De wind waait meest zwak uit een oostelijke richting. Aan zee kan de wind later in de middag wat meer van zee komen en daar dan enige afkoeling. Ook de nachtelijke temperaturen gaat omhoog en komen niet meer onder de 15° uit.

Ook na het weekend weet de zomer nog van geen wijken. De temperaturen blijven hoog dankzij een aanvoer vanuit het zuiden tot zuidoosten. Overdag loopt het kwik op naar zo'n 28°. Pas vanaf donderdag lijkt het wat minder warm te worden en nemen de neerslagkansen geleidelijk aan toe, echter dat is nog ver weg en dus ook nog wat onzeker.

Meteogram Ridderkerk

het weer