neerslagradar Ridderkerk

update op :    vrijdag 25 mei 2018 om 08:30 uur
 volgende op:  vrijdag 25 mei 2018 om 20:00 uur

Tegen middernacht viel er nog een licht buitje in onze regio maar bleef het in de afgelopen nacht droog en klaarde het op. Bij weinig wind daalde het kwik naar een zachte 15.2° bij dit weerstation. De ochtend begon met een flauw zonnetje maar inmiddels schijnt de zon weer volop en de rest van de ochtend krijgt de zon flink wat ruimte om zich te laten zien. Wel zullen er in de loop van de ochtend en vanmiddag stapelwolken ontstaan die de zon af en toe af kunnen schermen. Vooral vanmiddag kunnen die stapelwolken zich wat gaan uitbreiden en mogelijk dat er vanmiddag een enkele bui zou kunnen vallen. Waar er een bui kan vallen is niet aan te geven op dit moment maar de grootste kans is voor de zuidelijke helft van ons land. Omdat er weinig stroming in de atmosfeer is, kan een bui wel lang op één plek blijven hangen en dus kunnen er grote verschillen optreden in neerslaghoeveelheden van plaats tot plaats. De wind waait zwak tot matig uit meest oostelijke richtingen waarbij warme lucht wordt aangevoerd. De temperatuur kan vanmiddag oplopen naar 24° of misschien net 25°. Vanavond bestaat er nog steeds kans op een bui en is het wisselend bewolkt. Komende nacht klaart het op en is het vrij helder. De temperatuur zakt naar een zachte 15°.

Morgen wordt een zonnige dag. Er is niet al te veel bewolking en dus kan de zon zich volop laten zien en het blijft dan droog. Wel gaat de wind in kracht wat toenemen en waait dan meest matig tot soms zelfs vrij krachtig uit oostelijke richtingen. De temperatuur stijgt in de middag naar zo'n 28° en dus is het zomers warm, ook op de stranden vanwege een aflandige wind. Pas later in de middag kan er een windje van zee gaan waaien en dan koelt het op het strand iets af.

Ook zondag verloopt zonnig. Vooral in de ochtend kan de zon voluit schijnen. In de middag vormen zich wat stapelwolken maar het lijkt droog te blijven. Pas in de avond zou er een bui kunnen vallen, met name in het zuiden van het land. Bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit het noordoosten wordt het opnieuw zo'n 28°. Maandag is er meer bewolking aanwezig. Het is nog onzeker of de ochtend droog zal verlopen maar met name in de middag kunnen er enkele regen- en/of onweersbuien vallen. Het blijft warm met ongeveer 26° op de thermometer. De wind waait meest matig uit het oosten tot noordoosten. De nachtelijke temperaturen dalen tot rond de 17°.

Daarna gaan de temperaturen geleidelijk iets naar beneden maar het blijft voorlopig warm. Rond het midden van de week is het zo'n 24° of 25°. Wel is het onstabiel en dat betekent dat er vooral in de middag, bij dan oplopende temperaturen, enkele regen en-/of onweersbuien kunnen vallen. De buien kunnen, zoals het zich nu laat aanzien, soms best pittig uitpakken vooral in het zuiden van het land door een lagedrukgebied boven Centraal Europa. Door een hogedrukgebied boven Scandinavië blijft het de komende dagen dus warm zomerweer maar maar wel enigszins wisselvallig door de kans op enkele buien.

Meteogram Ridderkerk

het weer