het weer in Ridderkerk

update op :     woensdag 08 april 2020 om 20:00 uur
 volgende op: donderdag 09 april 2020 om 09:30 uur

Dankzij een hogedrukgebied net ten oosten van ons land was het vandaag opnieuw zonovergoten en ook warm lenteweer. Slechts wat sluierwolkjes en vanmiddag enkele stapelwolkjes sierden de hemel maar de zon had er weinig tot geen last van. Er stond maar weinig wind en daarbij liep de temperatuur op naar hoge waardes. Bij dit weerstation kwam het kwik uit op 23.6°. In De Bilt bij het KNMI werd het 24.5° en daarom konden we niet spreken van de eerste officiële landelijke zomers warme dag. Zomers warm werd het wel in delen van Braban t en Limburg. In Eindhoven liep het kwik zelfs op naar 25.5°. Flink warm dus en dan te bedenken dat het normaal nu zo'n 12° is. In ieder geval was het wel de warmste 8e april ooit in Nederland. De rest van de avond en ook komende nacht is het vrij helder. Bij weinig wind zakt het kwik geleidelijk naar ongeveer 9° tegen de ochtend.

Ook morgen houdt het hogedrukgebied invloed op ons weerbeeld en verschijnt er eigenlijk alweer een volgend hogedrukgebied ten noordwesten van ons land. Er zijn opnieuw flinke zonnige perioden met soms ook wat sluier- of stapelwolken. Omdat het eerste hogedrukgebied wat oostwaarts trekt kan er dan wel wat meer wind komen en deze zal meest matig waaien uit het noordoosten. De temperatuur kan weer flink oplopen maar het wordt net iets minder warm dan vandaag. In de middag wordt het dan zo'n 20°.

Vrijdag en zaterdag zien we het zonnetje ook veelvuldig schijnen maar krijgt ze wat meer concurrentie van wat wolkenvelden. Toch zal de zon zich nog vaak laten zien en wisselen zonnige en wat bewolkte momenten elkaar af. Het blijft ook dan droog. De wind waait meest matig van kracht uit een oostelijke tot noordoostelijke richting en daarbij lopen de temperaturen op naar zo'n 20° op vrijdag en mogelijk 23° op zaterdag en dus opnieuw warm, en zeker voor deze tijd, eigenlijk zeer warm lenteweer. In de nachten koelt het af naar ongeveer 8°.

Vanaf zondag probeert een storing wat dichterbij te komen. Dat resulteert in nog wat meer bewolking en mogelijk kunnen er op beide Paasdagen enkele buitjes vallen. Veel neerslag wordt overigens niet berekend en dus blijft het eigenlijk té droog terwijl we begin maart nog té nat weer hadden. De temperaturen gaan wel fors omlaag. Op zondag wordt het zo'n 18°, op maandag blijft het kwik steken bij ongeveer 12° maar dat zijn dus normale temperaturen voor deze tijd. De neerslagkansen blijven verder klein.

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer