het weer in Ridderkerk

update op :   zaterdag 11 juli 2020 om 09:15 uur
volgende op:   zondag 12 juli 2020 om 09:15 uur

Het koelde in de afgelopen nacht behoorlijk af dankzij heldere en bijna windstille condities. Bij dit weerstation daalde het kwik naar 9.4°, in vooral het oosten van het land werd het nog frisser. In het Gelderse Deelen en Hupsel kwam het kwik uit op 5.5° en dat is vrij laag voor een nacht in juli. De ochtend is met een bijna volop schijnend zonnetje van start gegaan maar inmiddels is er vanuit het westen ook al bewolking binnengedrongen en wisselen zon en wolken elkaar af. Ons weer wordt beïnvloed door een hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan en zorgt voor een stroming vanuit het westen. Vanuit die richting dringen nu enkele buitjes het land binnen en de komende uren gaat de bewolking wat toenemen. Later vanochtend zou er dan ook een bui kunnen vallen in onze regio. Vanmiddag neemt de buienkans weer af en krijgt het zonnetje weer de ruimte en krijgen we opnieuw een afwisseling van zonnige en, dankzij de stapelwolken ook bewolkte momenten. De wind waait eerst zwak, vanmiddag overwegend matig uit het westen tot noordwesten. De temperatuur loopt vanmiddag op naar ongeveer 18° of 19°. Vanavond verdwijnt de meeste bewolking weer en is het vrij zonnig. Komende nacht is het weer vrij helder en bij weinig wind zakt het kwik naar een frisse 8°.

Morgen komen we wat meer onder invloed van het hogedrukgebied en een uitloper daarvan zorgt voor een fraaie zomerdag. We zien het zonnetje volop schijnen met in de loop van de dag ook de vorming van wat stapelwolken. Die zorgen voor wat bewolkte momenten maar het blijft droog. De wind stelt weinig voor en daardoor zal het wat warmer aanvoelen bij een temperatuur die in de middag oploopt naar ongeveer 20° of 21°.

Maandag verloopt ook droog en er zijn dan ook flinke zonnige perioden. Slechts af en toe drijven er wat stapelwolkjes over. De wind stelt ook dan maar weinig voor en waait zwak uit het westen. De temperatuur kan wat winst boeken en komt in de middag uit op een zeer aangename 22° of 23°. Dinsdag is er wat meer bewolking aanwezig en een storing trekt dan over het land. Het kan een aantal buien opleveren maar de zon zien we ook af en toe schijnen. Bij een matige wind uit het westen is het dan met ongeveer 19° iets frisser. De nachtelijke temperaturen komen uit rond de 13°.

Ook woensdag is de kans op enkele buien aanwezig maar daarna lijken we toch weer een aantal droge dagen te gaan krijgen. De temperaturen blijven eerst iets onder de norm en komen overdag uit rond de 20° terwijl zo'n 22° normaal zou zijn. Vanaf vrijdag lijken de temperaturen iets omhoog te gaan. Verder is het vanaf donderdag dan vrij zonnig met af en toe ook wat (stapel)wolken.

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer