neerslagradar

 update op :     zondag 17 november 2019 om 09:00 uur
 volgende op:   zondag 17 november 2019 om 20:00 uur

In de tweede helft van de afgelopen nacht klaarde het breed op en ging de temperatuur van 5° fors naar beneden om zojuist uit de komen op 1.5° bij dit weerstation. In het oosten en zuidoosten van het land daalde de temperatuur tot onder het vriespunt met in het Limburgse Ell zelfs -2.4° zojuist. De ochtend is vrijwel helder van start gegaan en vanochtend zien we het zonnetje volop schijnen en is er weinig tot geen bewolking aanwezig. Hooguit dat het op sommige plekken eerst nog wat nevelig kan zijn. De nevel zal vrij snel verdwijnen. Vanmiddag komt er vanuit het zuidoosten geleidelijk bewolking binnendrijven. Deze bewolking is de voorste begrenzing van een actieve storing die boven Italie en de Alpen vandaag voor flink wat neerslag zal zorgen. Bij ons verloopt de dag verder droog met in de loop van de middag dus meer bewolking. De wind waait overwegend zwak uit het zuiden tot zuidoosten en later wat meer uit het noordoosten. De temperatuur komt vanmiddag uit op ongeveer 7°. Vanavond wordt de bewolking dikker en uiteindelijk gaat het ook in onze regio regenen. Komende nacht verloopt regenachtig bij een temperatuur die daalt naar ongeveer 4°.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt en het regent. Er kan vanaf vannacht flink wat neerslag vallen tot meer dan 10mm aan toe. In de middag wordt het geleidelijk aan minder nat maar er kunnen dan weer buien gaan vallen en ook dan blijft er veel bewolking aanwezig. De wind waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot mogelijk hard uit het noordwesten en bij een temperatuur van zo'n 7° zal  het voor het gevoel waterkoud zijn.

Dinsdag kunnen er vooral in de ochtend nog wat buitjes vallen maar lijkt de middag verder droog te gaan verlopen. Vooral in de middag ook zonnige momenten maar de bewolking zal nog wel de overhand houden. Bij een matige wind uit het zuiden wordt het dan zo'n 7°. Woensdag verloopt droog en krijgt de zon weer wat meer ruimte. Bij een afwisseling van zonnige en bewolkte momenten kan de temperatuur een bescheiden winst boeken en oplopen naar 8° en dat bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden. De nachtelijke temperaturen dalen tot iets boven het vriespunt.

Daarna gaan de temperaturen geleidelijk aan nog iets verder omhoog en komen in het volgend weekend uit op ongeveer 10°. Het blijft dan meestentijds droog en zonnige perioden worden afgewisseld met bewolkte momenten. De wind waait overwegend uit een zuidelijke tot zuidoostelijke richting. In de nachtelijke uren dalen de temperaturen tot rond de 4° en zeker in de tweede helft van de week dus geen nachtvorst meer.

Meteogram Ridderkerk

het weer