het weer in Ridderkerk

update op :    woensdag 22 januari 2020 om 19:00 uur
 volgende op: donderdag 23 januari 2020 om 08:30 uur

Opnieuw hadden we last van zichtbelemmerende weersomstandigheden. De ochtend startte al met nevelige condities en daarna was er zelfs even spraken van mist. In de loop van de ochtend werden de zichtwaardes iets beter maar het bleef de hele dag nevelig. Af en toe viel er wat fijne motregen maar meetbare neerslag leverde het niet op. De zon kreeg geen ruimte en nadat de ochtend startte bij 2°, liep de temperatuur geleidelijk op tot 5.7° op dit moment. Vanuit het noorden komen er nu opklaringen geleidelijk binnendrijven. Komende nacht wat opklaringen maar dan kan zich, bij weinig wind, weer mist of nevel gaan vormen. De temperatuur daalt komende nacht niet of nauwelijks en blijft hangen rond de 5° maar als het voor langere tijd op kan klaren kan het kwik dalen tot 3°.

Morgenochtend leven we dan wellicht weer in een klein wereldje met eerst mist of nevel. In de loop van de ochtend worden de zichtwaardes wat beter maar blijft het wel nevelig. In de middag zou het wat op kunnen gaan klaren en mogelijk dat de zon zich dan even kan laten zien. De wind waait zwak uit een oostelijke richting waarbij de temperatuur in de middag uitkomt rond de 4° of 5°. In de nacht naar vrijdag kan dan weer mist ontstaan en daalt de temperatuur naar waardes tot rond of net iets onder het vriespunt.

Vrijdag begint dan weer met mist of nevel en zal de dag verder in een grijze sfeer gaan verlopen. Pas later in de middag zou het wat op kunnen klaren maar dan gebeurt lang niet overal. Met een maximum temperatuur van zo'n 4° is het vrij kil maar de wind waait slechts zwak uit het zuiden. In de nacht naar zaterdag temperaturen rond of iets boven het vriespunt en zaterdag zelf verloopt ook weer bewolkt met eerst kans op mist of nevel. De kans op zon is niet heel erg groot. De wind gaat wel in kracht iets toenemen en waait matig uit het zuiden bij dan zo'n 5°.

Vanaf zondag stroomt zachtere lucht naar ons land en gaan de temperaturen duidelijk omhoog. Zondag verloopt grotendeels droog maar later op de dag kan er wat regen vallen. Meer neerslag wordt berekend voor de maandag en vooral dinsdag lijkt een natte dag te gaan worden. De temperaturen stijgen verder door en komen op dinsdag uit rond de 10°. Ook de nachtelijke temperaturen gaan omhoog en blijven dan ruim boven het vriespunt. De verdere vooruitzichten op langere termijn zijn en blijven anti-winters.

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer