neerslagradar

 update op :    vrijdag 06 december 2019 om 08:30 uur
 volgende op:  vrijdag 06 december 2019 om 20:00 uur

In de afgelopen nacht was er veel bewolking en viel er af en toe wat lichte regen. Later in de nacht begon het wat intensiever te regenen bij een temperaturen van rond de 4°. Vandaag bepaald een depressie ons weerbeeld en een bijbehorende storing trekt vandaag over het land. Het levert een bewolkte dag op en van tijd van tot tijd valt er regen. Soms regent het even wat intensiever, soms valt er even wat lichte regen of motregen. Later vanochtend en ook het eerste deel van de middag verlopen wellicht even iets minder nat maar later vanmiddag kunnen er weer wat buien gaan vallen. Al met al een bewolkte en samengevat toch wel regenachtige dag. De wind die gisterenavond al toenam, waait matig tot vrij krachtig uit een zuidwestelijke richting waarbij de temperatuur geleidelijk gaat stijgen en aan het einde van de middag uitkomt rond de 8° of 9°. Vanavond kunnen er dan nog enkele buien vallen waarbij de temperatuur zo'n beetje gelijk blijft. De wind waait dan matig uit het noordwesten.

Morgen zitten we tussen twee storingen in en krijgen we best aardig weer. Er zijn vrij veel wolkenvelden maar soms zien we het zonnetje ook schijnen. Er zou een enkele bui kunnen vallen maar de meeste plaatsen in onze regio houden het droog. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten bij een temperatuur die de hele dag rond de 9° of 10° zal hangen. In de avond weer meer bewolking en in de nacht naar zondag kan er wat regen vallen.

Zondag zien we weer veel bewolking en kunnen er enkele buien gaan vallen. Geen verregende dag maar droog houden we het zeker niet. Vooral in de middag kan de zon zich soms ook even laten zien. Bij een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten stijgt het kwik naar 10°. Maandag lijkt wel een regenachtige dag te gaan worden met, volgens de laatste berekeningen, regen van betekenis. De wind waait meest matig uit het westen bij een temperatuur van 9°. De nachten verlopen zacht bij een temperatuur van rond de 7°.

Ook daarna blijven depressies een stempel op het weerbeeld drukken. De wolkenvelden zullen overheersen en van tijd tot tijd moeten we rekening houden met neerslag in de vorm van buien. Heel veel ruimte voor de zon lijkt er dan niet te zijn. De wind waait overwegend uit een zuidwestelijke richting. Overdag wordt het zo'n 8° en in de nachten koelt het af naar 5°. Later in de week mogelijk iets lagere temperaturen maar van winterweer is totaal geen sprake.

Meteogram Ridderkerk

het weer