het weer in Ridderkerk

update op :      zondag 20 september 2020 om 20:00 uur
volgende op: maandag 21 september 2020 om 09:00 uur

Net als de voorgaande dagen was het ook vandaag weer stralend zonnig bij een wolkeloze hemel. Een volop schijnend zonnetje en bij een matige wind uit het noordoosten, steeg de temperatuur vanmiddag naar een zeer aangename 22.2°. Echter in de zon en uit de wind voelde het duidelijk warmer aan. De zon is inmiddels ondergegaan en de rest van de avond en ook komende nacht verlopen helder. De wind gaat afnemen en waait tegen de ochtend zwak. De temperatuur gaat zakken en tegen de ochtend kan het kwik dalen tot rond de 10°.

Morgen opnieuw een fraaie nazomerdag. Er is opnieuw weinig tot geen bewolking aanwezig en dus kan de zon ook dan weer volop schijnen. Er staat iets minder wind, een zwakke tot soms matige wind uit het noordoosten en daardoor zal het voor het gevoel ook wat warmer kunnen zijn. De temperatuur komt in de middag uit rond de 23° of 24°. In de nacht naar dinsdag kan het bij weinig wind afkoelen tot rond de 10°.

Ook dinsdag lijkt nog een warme nazomerdag te gaan worden. Bij een zwakke tot matige wind, dan uit het zuiden tot zuidwesten en opnieuw een volop schijnend zonnetje, kan het kwik in de middag uitkomen rond de 24°. Overigens begint om 15:31 uur officieel de astronomische herfst. Later op dinsdag mogelijk wat meer bewolking en op woensdag zien we eerst de zon maar in de loop van de dag wolkenvelden en er kunnen dan enkele buien gaan vallen, mogelijk met een donderklap. Gisteren werd nog regen van betekenis berekend, vandaag zijn die berekeningen anders en stelt de neerslag niet heel veel meer voor. De temperatuur kan op woensdag nog wel oplopen naar 22°.

Daarna gaan de temperaturen fors omlaag. Op vrijdag wordt het nog maar 15° volgens de laatste berekeningen. Wolkenvelden en ook zonnige momenten wisselen elkaar dan af en af en toe kunnen er enkele buien vallen. De wind gaat in kracht toenemen en waait matig tot vrij krachtig uit een zuidelijke richting.

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer